Tampereen yliopisto

Kuten koulutusohjelman nimestäkin näkee, Tampereella on vahva elinikäisen oppimisen painotus. Opetussuunnitelmassamme näkyy myös kasvatustieteiden yhteiskunnallisen vaikuttavuuden korostaminen. Koulutus koostuu koko tiedekunnan yhteisistä kandidaattiopinnoista sekä kasvatuksen ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriopinnoista. Elokkaasta erityisen tekee se, että saamme muokata opintopolkumme hyvin uniikeiksi kokonaisuuksiksi kiinnostuksenkohteidemme mukaan, sillä suuri osa tutkinnostamme koostuu vapaasti valittavista opinnoista. Tampereen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus, joten saammekin valita sivuaineet melkeinpä kaikista yliopistossamme tarjottavista aineista, eikä niihin tarvitse erikseen hakea. Kenties yleisimpiä sivuainevalintoja elokkailla ovat hallintotieteet, psykologia, sosiaalitieteet ja politiikan tutkimus. Tampereen korkeakouluyhteisön myötä meillä on myös mahdollisuus ristiinopiskella kursseja Hervannan kampuksen tarjonnasta sekä Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Opiskelukaupunkina Tampere on mitä mahtavin ja opiskelijakulttuuri on täällä hyvin moninaista ja näkyvää. Tampere on sopivan kokoinen ja erittäin opiskelijaystävällinen kaupunki, jossa tapahtuu jatkuvasti, ja ulkoilumaastot ovat upeat. Kulkuyhteydet joka puolelle Suomea ovat loistavat, ja pian Tampereella ajaa myös ratikka! Harrastusmahdollisuudet ovat myös hyvät, ja yliopiston piirissä toimii lukuisia harrastekerhoja joista valita. Opiskelijatoimintaa leimaa erityisesti yhteisöllisyys, ja ainejärjestöt järjestävät paljon poikkitieteellisiä tapahtumia. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TREY järjestää Suomen suurimman vapun vapputapahtumat, fuksitapahtumia, messuja, sitsejä ja muita juhlia, jotka ovat avoimia kaikille ylioppilaskunnan jäsenille ja kokoavat koko yliopistoyhteisön yhteen. Lisäksi joka kuukausi Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun haalarikansa voi kokoontua Kolmioille, Haalaribileisiin sekä Pistoille. Kavereita ja tuttuja saa siis varmasti eri aloilta ja vuosikursseilta muutenkin kuin kurssien puitteissa, sillä Tampereella opiskelijalle vapaa-ajan tekemistä riittää! Tampereella järjestetään myös Suomen suurimpia opiskelijatapahtumia: Hämeenkadun Appro ja Akateemisen Kyykän MM-kilpailut.

Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö on Mentor ry, jonka tunnistaa vihreistä haalareista, mentor-collegesta sekä omenalogollamme koristetusta haalarimerkistä. Mentor vastaa jäsentensä edunvalvonnasta, edustaa jäsenistöään ja ajaa opiskelualansa asioita, sekä järjestää monipuolista vapaa-ajan toimintaa ja tuutoroinnin. Mentorissa on lämmin tunnelma, ja jokainen jäsen on tervetullut mukaan tapahtumiin sekä järjestämään toimintaa hallitus- tai toimihenkilötoiminnan kautta. Toimintaa on monipuolisesti keskusteluilloista sitseihin, kokkailuiltoihin, työelämätapahtumiin ja excursioihin. Voit tutustua Mentoriin alla olevan linkin kautta kotisivuillamme, sekä instagramissa @mentor_ry!

Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutus

Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta

Mentor ry:n kotisivut